Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012


Ρήματα σύνθετα με το άγω

Η υπηρεσία τον π ρ ο ά γ ε ι φέτος στον βαθμό Β’ ενώ πέρυσι δεν τον π ρ ο ή γ α γ ε. Για να τον π ρ ο α γ ά γ ε ι χρειάζεται βέβαια πτυχίο αγγλικής και δεν ισχύει αυτό που ίσχυε μέχρι πέρυσι οπότε η υπηρεσία π ρ ο ή γ ε κάποιον αρκούμενη στο απολυτήριο λυκείου. Θα τον π ρ ο α γ ά γ ε ι δέ τον Σεπτέμβριο ενώ από του χρόνου η υπηρεσία θα π ρ ο ά γ ε ι τον εκάστοτε κατάλληλο πρίν από το καλοκαίρι. Όταν έκλεισε τα 30 τον είχαν ήδη π ρ ο α γ ά γ ε ι στον βαθμό του τομεάρχη.

H χώρα ε ξ ά γ ε ι φέτος αρκετούς τόνους ελαιολάδου. Πέρυσι ε ξ ή γ α γ ε μειωμένο αριθμό. Για να ε ξ α γ ά γ ε ι βέβαια, σε ένα συγκεκριμένο έτος, μια σημαντική ποσότητα απαιτείται ειδική μέριμνα από όλους. Στα παλιά τα χρόνια όταν η χώρα ε ξ ή γ ε μικρότερες ποσότητες, η ζήτηση ήταν μικρότερη. Του χρόνου η χώρα θα ε ξ α γ ά γ ε ι σημαντική ποσότητα οπωροκηπευτικών. Στα επόμενα έτη η χώρα θα είναι σε θέση να ε ξ ά γ ε ι κατ ‘ έτος αρκετούς τόνους λεμονιών. Θα τα ε ξ ά γ ε ι βασιζόμενη στα συμφωνηθέντα. Με το τέλος του έτους η χώρα είχε ήδη ε ξ α γ ά γ ε ι αρκετή ποσότητα βωξίτη.


Το ρήμα βάλλω και τα σύνθετά του 

Το σινεμά π ρ ο β ά λ λ ε ι σήμερα ένα έργο με τον Γκουζγκούνη. Ο τσακωμός συνέβη την ώρα που ο κινηματογράφος π ρ ο έ β α λ λ ε/π ρ ό β α λ λ ε τα επίκαιρα. Τον παρεκάλεσαν να π ρ ο β ά λ ε ι το φίλμ και την Δευτέρα αλλά να το π ρ ο β ά λ λ ε ι και κάθε πρώτη του μηνός. Τους είπε ότι θα το π ρο β ά λ ε ι την Δευτέρα. Πέρυσι το π ρ ο έ β α λ ε/π ρ ό β α λ ε μια φορά, τον Μάρτη. Το έχει π ρ ο β ά λ ε ι τρείς φορές μέχρι τώρα. Αν υπήρχε ζήτηση θα το π ρ ο έ β α λ λ ε/ π ρ ό β α λ λ ε ξανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου